İçeriğe geç

Büyük Badire Ne Demek

Badire nedir?

Aniden ortaya çıkan tehlikeli durum.

Badireyi atlatmak ne demek?

DEYİMİN AÇIKLAMASI Bir sorunu aşmak: tehlikeli bir durumdan kaçınmak.

Büyük beher ne demek?

Beher, birçok alanda kullanılan bir kelimedir. Beherler inşaatta da kullanılır. İnşaattaki en büyük ağacın adı Beher’dir.

Badire nasıl yazılır TDK?

Badire, “Budûr” kelimesinden türemiş olup, Arapça kökenli bir kelimedir. Budûr, birini yapmak istemediği bir şeyi yapmaya zorlamak veya mecbur etmek anlamına gelir. Badire kelimesi, aniden ve beklenmedik bir şekilde ortaya çıkan talihsiz bir durum anlamına gelir.

Badi açılımı nedir?

Askerlik, spor veya polislik işlerinde “Badi” kelimesinin çok daha özel bir anlamı vardır. Bu ortamlarda, insanlar birbirlerine “Badi” dediğinde bu daha derin bir dostluk ifadesi olarak yorumlanır.

Gemide kamara nedir?

KABİN: Kabin, kamara: Gemilerde denizcilerin ve yolcuların dinlenip uyudukları oda.

Berhudar olasın ne demek?

Uzun zamandır söylenen ve genellikle büyüklerin ellerini öperken veya onlara bir şekilde hizmet ettiğiniz için güzel bir gülümsemeyle söylenen berhudar berhudar, tüm iyi dileklerin birleşimidir. Başka bir deyişle, “Beni mutlu ettin, bu yüzden sen de mutlu olmalısın.” demenin kısa bir yoludur.

Level atlatmak ne demek?

İngilizcede “level up” seviyenin artması, “level down” ise seviyenin azalması anlamına gelir. Oyuncu oynadığı oyunda seviyeyi artırdığında bu bir seviye atlama, seviyesi azaldığında ise bir seviye düşme anlamına gelir.

Hendek atlatmak ne demek?

Çok zor ve başarılması neredeyse imkânsız olan görevleri tamamlamak.

Beher ne demek tıp?

Laboratuvar ekipmanlarında, beher genellikle düz tabanlı silindirik bir kaptır. Çoğunun ayrıca, resimde gösterildiği gibi, dökmeyi kolaylaştırmak için küçük bir ağzı (veya “gagası”) vardır. Beherler, bir mililitreden birkaç litreye kadar çok çeşitli boyutlarda gelir. Laboratuvar ekipmanlarında, beher genellikle düz tabanlı silindirik bir kaptır. Çoğunun ayrıca, resimde gösterildiği gibi, dökmeyi kolaylaştırmak için küçük bir ağzı (veya “gagası”) vardır. Beherler, bir mililitreden birkaç litreye kadar çok çeşitli boyutlarda gelir.

Beher olay başına ne demek?

Sigorta poliçelerinde veya sigorta ürünü özelliklerinde sıklıkla bulunan kupa kelimesi, dilimize Farsçadan gelir ve “herkes” anlamına gelir. Genellikle sigorta belgelerinde karışıklığı önlemek için kullanılır.

Beher kat ne demek?

Katı-sıvı veya sıvı-sıvı çözeltileri hazırlamak ve karıştırmak, sıvı transferi veya yaklaşık hacim ölçümü için kullanılan silindirik kaplara beher denir. Birçok laboratuvarda yerini bulmuş, yaygın olarak kullanılan bir sarf malzemesidir.

Badire atlatmak deyimi nedir?

Geçmişi Gizle Geçmiş Ayrıntıları Geçmişi Temizle Geçmiş: sorunların üstesinden gelmek için.

Hadi mi haydi mi?

Türkçe’deki bazı kelimeler sıklıkla yazımlarıyla karıştırılır. “Hadi, hadi” kelimesi de bu kelimelerden biridir. Peki doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu’nun (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “hayli hayli” olarak kullanılan kelimenin doğru kullanımı “hadi”dir.

Ya tabip ne demek?

“Doktor”, tıp bilimi (veya sanatı) ile uğraşan kişileri belirten Arapça kökenli bir kelimedir. Arapçada tıp mesleği ve tıp bilimi; Aramicede Tebba, bilgi, bilme, bilme ve anlama gibi anlamları içerir.

Ya tabip ne demek?

“Doktor”, tıp bilimi (veya sanatı) ile uğraşan kişileri belirten Arapça kökenli bir kelimedir. Arapçada tıp mesleği ve tıp bilimi; Aramicede Tebba, bilgi, bilme, bilme ve anlama gibi anlamları içerir.

Amade olmak ne anlama gelir?

Amade, “hazır” anlamına gelen bir kelimedir. Emrinizde olduğunda, emrinizdeyim ve istediğiniz her şeyi yapmaya hazırım demektir. Genellikle, birinin istediği her şeyi yapmaya hazır olan kişiler kendilerini “Emrinizdeyim” diyerek tanımlarlar.

Dümen’in anlamı ne demek?

Dümen, gemilerde ve uçaklarda sapma hareketlerini gerçekleştirmek için kullanılan dikey dengeleyici üzerindeki kontrol yüzeyidir.

Hazin nedir?

Dilimize Arapçadan gelen Hazin kelimesi “üzüntü” ile aynı kökten türemiştir. Hazin, bir insanı üzen üzücü bir olay veya durum anlamına gelir. Bu kelime genellikle bir cümlede sıfat olarak kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Grup Yapan Escort